Zažite Deň ako archeológ: Ponorte sa do histórie Bratislavy

Deň ako archeológ Zdroj: BSK

Vstúpte do sveta dávnych civilizácií a staňte sa archeológom na jeden deň. V mestskej časti Bratislava – Podunajské Biskupice sa nachádza fascinujúce pohrebisko z doby avarského kaganátu, staré 1300 rokov, a osada z rímskej éry, ktorá má už 1800 rokov. Teraz máte jedinečnú príležitosť preskúmať tieto historické poklady.

Staňte sa archeológom na jeden deň

Ak v sebe stále cítite letnú energiu a túžite po nových zážitkoch, neváhajte a pridajte sa k archeologickému výskumu! Pod vedením skúsených licencovaných archeológov môžete aktívne prispieť k objavovaniu histórie od 21. do 29. septembra 2024. Cena za jeden deň je 25 €, ale počet miest je obmedzený, takže si rezervujte svoje miesto čo najskôr. Objednať si ho môžete TU.

Deň ako archeológ Zdroj: BSK
Deň ako archeológ Zdroj: BSK

Bezplatný výlet s ArcheoBusom

Pre tých, ktorí sú zvedaví, ale nechcú sa fyzicky zapojiť do výkopových prác, je tu možnosť využiť bezplatný výlet s ArcheoBusom. Tento špeciálny autobus, zabezpečovaný Bratislavským samosprávnym krajom, vás odvezie priamo na archeologické nálezisko. Z parkoviska pred cintorínom Vrakuňa, so zastávkou v Podunajských Biskupiciach, vás ArcheoBus zavezie na miesto, kde sa dozviete nespočet zaujímavostí o objavoch a živote našich predkov. Objednať si ho môžete TU.

Deň ako archeológ Zdroj: BSK
Deň ako archeológ Zdroj: BSK

Prehliadky s archeológom

Počas hodinovej prehliadky s archeológom sa dozviete o výskume a histórii lokality. Táto vzrušujúca cesta do minulosti je vhodná pre všetky vekové kategórie. Vstup je bezplatný, ale počet miest je obmedzený, preto si nezabudnite rezervovať miesto v ArcheoBuse na sobotu 28. alebo nedeľu 29. septembra 2024. Prehliadky sa konajú len za priaznivého počasia.

Nechajte sa unášať históriou a objavte tajomstvá, ktoré skrýva Bratislava. Či už sa rozhodnete pre aktívny výskum alebo pohodlný výlet, tento zážitok vás obohatí o nové vedomosti a spomienky.